کتاب فراتر از جایزه (کاوشی در نقش جوایز زیست‌بوم علم و فناوری)

امروزه کمتر کسی را می‌توان یافت که نام جایزه نوبل یا مدال فیلدز را نشنیده باشد و یا نسبت به تأثیر این جوایز بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و همچنین الگوسازی و اعتبار بخشی به دانشمندان برجسته حوزه‌های علم و فناوری و... تردید کند. اما شاید داستان شکل‌گیری این جوایز برای همگان آشنا نباشد؛ بسیاری از جوایز معتبر علم و فناوری در دنیا با مشارکت مردم و منابع مردمی شکل گرفته‌اند که معروف‌ترین این افراد آلفرد نوبل، فرد کاولی و جان چارلز فیلدز می‌باشند که برای توسعه علم و فناوری منابعی را وقف این جوایز نموده‌اند.

امروزه کمتر کسی را می‌توان یافت که نام جایزه نوبل یا مدال فیلدز را نشنیده باشد و یا نسبت به تأثیر این جوایز بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و همچنین الگوسازی و اعتبار بخشی به دانشمندان برجسته حوزه‌های علم و فناوری و… تردید کند.
اما شاید داستان شکل‌گیری این جوایز برای همگان آشنا نباشد؛ بسیاری از جوایز معتبر علم و فناوری در دنیا با مشارکت مردم و منابع مردمی شکل گرفته‌اند که معروف‌ترین این افراد آلفرد نوبل، فرد کاولی و جان چارلز فیلدز می‌باشند که برای توسعه علم و فناوری منابعی را وقف این جوایز نموده‌اند.

از سویی دیگر وجود بیش از ۱۵۰۰ جایزه در این عرصه و رشد روز افزون تعداد آنها نشانه‌ای از اهمیت به سزای این جوایز در توسعه زیست بوم علم، فناوری و نوآوری است. اما به راستی هدف بنیان گذاران جوایز برجسته علم و فناوری چیست؟ نهادهای فعال در این عرصه دستیابی به این اهداف را از چه روشهایی پیگیری می‌کنند؟ تعاملات این نهادها با سایر اجزای زیست بوم چگونه است؟
کتاب فراتر از جایزه ضمن معرفی معتبرترین جوایز علم و فناوری دنیا نقش این جوایز را در جهت دهی فعالیتهای علمی و فناورانه توسعه همکاری و تعاملات بازیگران این عرصه دیپلماسی علمی و همچنین ترویج گفتمان علم و فناوری تبیین می‌نماید این کتاب نتایج پژوهش تطبیقی که با حمایت بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) انجام پذیرفته است را در اختیار فرهیختگان و اندیشه‌ورزان عرصه سیاست گذاری علم، فناوری و نوآوری و عموم علاقه مندان قرار می‌دهد.